اوربیت دوست کودکان مبتلا به اوتیسم است

1401/07/04   10:27
اختلال اوتیسم یکی از اختلالات عصبی_رشدی در کودکان است که میتواند تعامل اجتماعی آنها را با محیط اطراف تا حد قابل توجهی کاهش دهد و این موضوع والدین را به شدت نگران کرده است، اما این بار رباتی به نام اوربیت، مهارت های اجتماعی کودکان اوتیستیک را افزایش میدهد.
اوربیت دوست کودکان مبتلا به اوتیسم است

این مقاله که توسط مگ کاکس در دانشگاه لوفبورو و در تاریخ 23 سپتامبر 2022 نوشته شده است و درباره رباتی است که میتواند با کودکانی که به اختلال طیف اوتیسم مبتلا هستند، کمک میکند تا مهارت های اجتماعی به دست آورند و تعاملشان با والدین و اطرافیان افزایش یابد.

این ربات که اوربیت نام دارد، با حرکت دست لبخند می زند و کاربران را تشویق می کند تا دکمه ای را در پشت آن فشار دهند، اگر به آرامی فشار داده شود با لبخند و اگر فشار دست ما زیاد باشد، با چهره ای غمگین واکنش نشان میدهد. اوربیت یک ربات تعاملی است که هدف آن آموزش دادن به کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (ASD) است و در مورد احساسات و تعاملات اجتماعی از طریق داستان گویی، تعامل فیزیکی و ارتباطات بصری کاربرد دارد.

یک مشکل رایج برای کودکان مبتلا به طیف اوتیسم این است که آنها به دلیل مشکلات شناختی_عاطفی برای معاشرت با دیگران بسیار تلاش می کنند اما گاهی اوقات نمی توانند احساس مردم را از آنچه می گویند تشخیص دهند و محققان به دنبال راه حلی بودند تا در این راه یاری رسان باشد.

چندین راه حل درمانی وجود دارد که توسط متخصصان گفتار و زبان ارائه می شوند و هدف آنها آموزش و تشخیص عواطف به کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم است و ربات هایی با چنین قابلیت هایی برای مدارس در حال توسعه هستند، اما استفاده از این نوع فناوری می تواند گران باشد.

این ربات تعاملی، داستان هایی را تعریف می کند و احساساتی را بر روی «چهره» خود نشان می دهد که با آنچه گفته می شود مطابقت دارد و کاربر را تشویق می کند تا ربات را لمس کرده و با آن وارد تعامل شود و با نشانه های کلامی و بصری به رفتاری که از نظر اجتماعی غیرقابل قبول است واکنش نشان دهد. عملکرد اصلی اوربیت، داستان سرایی است، داستان سرایی مفید است، اما اغلب یک راوی، داستان را تعریف می کند، و این می تواند برای کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم مشکل ساز باشد، زیرا آنها باید برای رمزگشایی احساسات به نشانه های صوتی تکیه کنند و اوربیت در واقع با تغییر حالات چهره خود احساسات داستان ها را بیان می کند و کارکرد ثانویه آن ، تشویق تعامل کلامی و بصری با مخاطب است که با شخصیت دادن به ربات اوربیت، کودکان می توانند با ربات ارتباط برقرار کنند و سپس با آن همدردی کنند. این به کاربر تعامل مناسب اجتماعی را آموزش می دهد و به کودک کمک می کند تا تشخیص دهد که اقدامات آنها چه احساسی را در ربات ایجاد می کند، به عنوان مثال، اگر ربات را خیلی محکم فشار دهد یا به آن ضربه بزند، ربات غمگین یا ترسیده به نظر می رسد و نمونه اولیه کاربردی ربات اوربیت، شامل فناوری هایی مانند تشخیص صدا، یک سنسور لمسی در جلو و یک مقاومت حساس به نیرو در پشت است.

جمع بندی:

محققان معتقد هستند که در آینده بر اساس کارکرد ربات اوربیت، واقعا به کودکان مبتلا به طیف اختلال اوتیسم کمک شود و اعتماد به نفس و مهارت های اجتماعی آنها را بهبود بخشد و در نهایت، محققان امیدوار هستند این محصول کودکان را به صحبت وادار کند، کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند در صحبت کردن با یکدیگر و رمزگشایی احساسات مشکل داشته باشند، امیدواریم صحبت با ربات باعث ایجاد اعتماد به نفس شود و در نهایت کودکان با احساس اعتماد به نفس خود میتوانند با دیگران صحبت کنند.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (1)
ترتیب
مريم کد: 47030

خيلي عالي، ممنون از اين مطلب بي نهايت مفيد، اميدوارم هر چه زودتر اين فناوري به ايران هم راه پيدا كنه

پاسخ
1401/10/12
ans_result_47030
دلار: 68,700تومانبیت کوین: 89,091 دلار
687000
fa