گیمیفیکیشن، تلفیقی از بازی و واقعیت

1399/08/09   14:28
ما در این مقاله به یکی از موضوعاتی که در آینده نه چندان دور فراگیر خواهد شد می پردازیم ، گیمیفیکیشن را معرفی می کنیم و با مثال هایی کاربرد این دانش را در حل بسیاری از معضلات اجتماعی و رفتاری بررسی می کنیم و شما را با خواندن این مقاله با دنیای بازیها آشنا خواهیم کرد.
گیمیفیکیشن، تلفیقی از بازی و واقعیت

امروزه در دست هر کودک و نوجوانی یک گوشی هوشمند جهت انجام بازی های مختلف دیده می شود. بازی هایی که بعضا باعث افزایش هوش هیجانی و مهارتی کودکان و بزرگسالان می شود و از طرف مقابل می تواند مانند چاقویی دو لبه باعث آسیب های اجتماعی مختلفی برای آنها شود. امروزه لزوم طراحی بازی هایی برای تامین نیازهای اقشار مختلف جامعه هر روزه احساس می شود. پس چه بهتر که ما بتوانیم از طریق بازی ها بسیاری از معضلات اجتماعی را رفع نماییم.

اجازه بدهید با یک مثال ساده بیان این موضوع را شروع کنم:

در یکی از ایالت های آمریکا آمارها کاهش شدید روابط اجتماعی را نشان می داد. محققان به این فکر افتادند که از طریقی بتوانند این روند را اصلاح کنند.

بیایید به بازی دوران کودکی خودمان برگردیم: سنگ، کاغذ، قیچی. در این ایالت یک بازی طراحی شد تا کاربران به جای استفاده از لغات سنگ، کاغذ و قیچی ناچار به استفاده از لغاتی مانند ((سلام، حال شما چطور است و ... )) باشند. بله به همین سادگی !!! آمارها نشان از رشد روابط اجتماعی به بهانه انجام این بازی داشت.

امروزه دوران استفاده از روش های سنتی خشک برای انجام هر کاری یا حتی آموزش و پرورش کودکان به سر آمده است. گاهی یک بازی ساده می تواند به اندازه هزاران هشدار در جهت رفع مشکلات جامعه قدم بردارد.

شاید موضوع گیمیفیکیشن هنوز به اندازه کافی در کشور ما جا نیفتاده باشد اما نمونه بارز این موضوع را می توانید در تبلیغات شرکت کوکاکولا ببینید. به مناسبت روز عشاق این شرکت به هر یک از زوج هایی که با هم از مقابل دستگاه توزیع نوشابه رد می شدند یک نوشابه رایگان می داد. یا نمونه دیگر، در میان اختلافات مردم هند و پاکستان این شرکت با کاربرد ساده ای از گیمیفیکیشن باعث ارتباط مردم این دو کشور و کاهش اختلافات موجود شد. به این صورت که اگر مردم دو کشور عمل خاصی را جلوی دستگاه هایی که برای این کار تعبیه شده بود انجام می دادند ، (به طور مثال برای هم دست تکان می دادند) دستگاه به آنها یک عدد نوشابه به صورت رایگان می داد.

ماجرای گیمیفیکیشن به اینجا ختم نمی شود. شما می توانید بسیاری از نمونه های گیمیفیکیشن را در تکنولوژی ، آموزش ، ورزش و بسیاری از جنبه های زندگی مشاهده کنید. بارها اتفاق افتاده است که بازی خاصی ما را جذب خود کرده است و حالا فکرش را بکنید که سراسر زندگی ما سرشار از بازی هایی باشد که روزمره آنها را انجام می دهیم و این امری است که در آینده ای نه چندان دور به کمک دانش گیمیفیکشن رقم خواهد خورد. در آن روز است که هر یک از ما با بازی با یکدیگر زندگی خود را خواهیم ساخت و روز به روز به سمت آینده پیش خواهیم رفت.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 59,671تومانبیت کوین: 60,294 دلار
596710
fa