آموزش صحیح سوختگیری خودرو و مهارت های آن

نویسنده: ولی اله
1399/06/06   07:22
باید بدانید سوختگیری درست و مناسب نیازمند در نظر داشتن چند موضوع و تکنیک اساسی است تا مبلغی که بابت هر لیتر پرداخت می کنید هدر نرود و همچنین به خودروی تان آسیب کمتری برسانید. این موضوعی است که کمتر بدان توجه می کنیم.
آموزش صحیح سوختگیری خودرو و مهارت های آن

چگونه برای خودرو خود سوختگیری کنیم؟

با خواندن این جمله شاید تعجب کنید و در ذهن خود سوال کنید منظور این جمله چیست که چگونه سوختگیری خودرو خود را انجام دهیم و شاید برای شما مسئله مضحکی بنظر برسد. باید بدانید سوختگیری درست و مناسب نیازمند در نظر داشتن چند موضوع و تکنیک اساسی است تا مبلغی که بابت هر لیتر پرداخت می کنید هدر نرود و همچنین به خودروی تان هم آسیب کمتری برسانید. لذا اگر به دنبال دانستن این مطلب هستید که چگونه و چطور سوختگیری مناسبی انجام دهید که هم صرفه جویی کرده باشید و هم از بنزینی که خریداری کرده اید استفاده بهینه و بهتری کنید این مقاله را از دست ندهید. راننده خوب بودن فقط استفاده صحیح از کلاچ و ترمز و فرمان نیست بلکه این موضوع هم از تکنیک هایی است که هر راننده حرفه ای باید از آن آگاهی داشته باشد.



1- مناسب ترین زمان برای سوختگیری چیست؟

همه می دانیم که مخزن بنزین پمپ بنزین ها در داخل زمین تعبیه شده است. هر چه هوا سردتر باشد بنزین متراکم تر و غلظتش بیشتر خواهد بود و بر عکس هرچه هوا گرمتر باشد بنزین بدلیل سرعت تبخیر بالا منبسط تر خواهد بود و عملا حجمش بیشتر می شود. بنابراین وقتی در هوای گرم سر ظهر به پمپ بنزین می روید و بنزین خرید می کنید به دلیل گرمای زیاد، عملا حجم یک لیتر بنزینی که بابت آن پول پرداخته اید بطور کاذب است یعنی 1 لیتر بنزین شما واقعا یک لیتر نیست و در یک لیتر بنزین خریداری شده شما بابت بخارات موجود نیز مبلغی پرداخت کرده اید زیرا دمای سوخت هایی مثل بنزین و گازوئیل با میزان تبخیر و چگالی آنها رابطه مستقیم دارد. با این وصف هرچه هوا گرمتر باشد بنزین خریداری شده شما بخارات بیشتری دارد و در واقع شما بخارات بیشتری به جای بنزین می خرید و این بخارات هم در نهایت از باک بنزین مکیده شده و به مخزن سوخت بنزین جایگاه برگشت می کند و در این میان سود نصیب مالک جایگاه می شود و شما در عمل بنزین کمتری نسبت به آنچه که درجه پمپ بنزین نشان داده است خریداری کرده اید.

باید بدانید هیچکدام از جایگاه های سوخت مجهز به دستگاه جبران کننده حرارت در جایگاهشان نیستند که مثل پالایشگاهها با محاسبه جبران حرارت، یک گالن سوخت را دقیقا به همان اندازه با حذف بخارات محاسبه کرده و در گالن تحویل می دهند. به دلیل عدم نصب این دستگاهها شما هنگام خرید بنزین بابت بخارات حاصل از گرمای مخزن، پول می پردازید با این وصف سوختگیری در اول صبح یا اواخر شب که هوا کاملا خنک می باشد وقت و زمان مناسبی برای سوختگیری خواهد بود زیرا بنزین خریداری شده شما به واحد لیتر نزدیکتر است.



2- هرگز اجازه ندهید باک خودرو کاملا خالی شود.

هرگز اجازه ندهید باک بنزین کامل خالی شود و بعد از آن بنزین بزنید بلکه وقتی باک نصف هست اقدام به سوختگیری بنمائید. زیرا وجود بنزین بیشتر باعث می شود هوای کمتری داخل باک را اشغال کند. مخازن ذخیره بنزین دارای سقف شناوری هستند تا تبخیر را به حداقل برسانند زیرا بنزین خیلی سریعتر از آن چیزی که تصور می کنید تبخیر می شود.



3- وقتی تانکر سوخت مشغول تخلیه سوخت در جایگاه هست هرگز سوختگیری نکنید.

در هنگام تخلیه سوخت توسط تانکرها به دلیل آشفتگی که در مخزن بنزین جایگاه ایجاد می شود تمام املاح و آشغال های ته نشین شده بالا آمده و در هنگام سوختگیری این املاح احتمالا نصیب خودروی شما شده و آسیب جدی به موتور و سیستم سوخت رسانی خودروی شما خواهد زد.



4- دستگیره نازل را برای سرعت سوختگیری تا آخر فشار ندهید

سیستم سوختگیری جایگاهها دارای سه درجه کند، متوسط و تند برای سوختگیری هستند. زمان سوختگیری دستگیره را تا آخر فشار ندهید و عجله برای پر کردن باک نداشته باشید. بلکه دستگیره را در اولین مرحله کند داشته باشید و سرعت سوختگیری را به حداقل برسانید زیرا میزان تبخیر بنزین در حالت کند به حداقل می رسد. همه شیلنگ های جایگاههای سوختگیری دارای سیستم برگشت بخارات بنزین هستند وقتی شما با سرعت بنزین می زنید بنزین بیشتری بخار شده و به مخزن جایگاه برگشت می کند و این در حالی است که بابت بخارات ایجاد شده برگشتی باگ پول پرداخت می کنید زیرا بنزین قبل از بخار در شمارشگر محاسبه شده است در واقع آن میزانی که جایگاه نشان می دهد در عمل شما کمتر سوخت دریافت کرده اید. و بنزین دریافتی شما در واحد لیتر کمتر از آن چیزی که که شمارشگر لیتر دستگاه جایگاه نشان می دهد.



5- بعد از پایان سوختگیری سرنازل را ضربه نزنید

هیچوقت برای خروج آخرین قطره های بنزین سر نازل را به لبه باک نکوبید زیرا احتمال جرقه و انفجار بسیار زیاد است. بلکه بعد از سوختگیری سر نازل را کمی به سمت بالا بگیرید و اجازه ندهید یک قطره هم چکه نماید و بعد آن را سرجایش قرار دهید.



نتیجه آخر:

سوختگیری خودرو و تکنیک های صحیح آن از موارد مهمی است که کمتر کسی بدان توجه می کند. به دلیل سرعت تبخیر بالای بنزین و عدم استفاده از دستگاهها و تکنولوژی محاسبه میزان بخار در جایگاهها، رانندگان با رعایت و اطلاع مسائل فنی آن، هم سوختگیری کاملتری انجام داده و هم به سلامت خودروی خود با سوختگیری درست و صحیح کمک می کنند و از همه مهمتر آنکه صرف و صلاح اقتصادی خود را نیز رعایت کرده اند.


اگر مطلب مفید بود لایک فراموش نشود.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: سوختگیری خودرو
دلار: 72,520تومانبیت کوین: 95,491 دلار
725200
fa