کاربرد صندلی رباتیک در تشخیص علائم بیماری پارکینسون

نویسنده: سارا معماری
1401/06/26   14:39
بیماری پارکینسون از جمله اختلالات سیستم حرکتی است که در ابتدا بخش هایی از مغز که مسئول حرکت ما هستند را درگیر میکند و سپس به سفت شدن عضلات حرکتی منجر میشود، این مقاله به کاربرد یک صندلی رباتیک برای تشخیص دقیق تر علائم بیماری پارکینسون میپردازد.
کاربرد صندلی رباتیک در تشخیص علائم بیماری پارکینسون

این مقاله در تاریخ 12 سپتامبر 2022 توسط دنیس تامپسون منتشر شده است و به این موضوع می پردازد که چرا بیماری پارکینسون باعث سفت شدن اندام های حرکتی فرد می شود، به طوری که گاهی اوقات ممکن است مبتلایان به پارکینسون در عضلات پای خود احساس یخ زدن کنند و نتوانند حرکت کنند.

طبق مطالعات انجام شده، پارکینسون را به عنوان شایع ترین اختلال حرکتی می شناسیم که بروز مشکل در سیستم عصبی را به همراه دارد و اغلب با اختلال در راه رفتن و مشکل در حفظ تعادل همراه است و در درجه اول بر عملکردهای حرکتی بدن تأثیر می گذارد و کاهش انتقال دهنده دوپامین در مغز علت اصلی آن است، در واقع پارکینسون یک بیماری پیشرونده عصبی است که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر میکند و عوامل مختلفی مانند جنسیت و سن در شیوع و بروز آن نقش دارند به طوریکه مردان به میزان 1/5 برابر بیشتر از زنان به آن مبتلا میشوند و علائم حرکتی که میتوانند نشانه از بروز بیماری پارکینسون باشند شامل کندی حرکت، خشکی در حرکت، اختلات حرکتی و سفتی عضلات است.

براساس گفته بنیاد پارکینسون، بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون در تنظیم اندازه و سرعت حرکات خود مشکل دارند. آن ها برای شروع یا توقف حرکات تلاش می کنند اما در راه رفتن دچار مشکل هستند، زیرا عضلات پای آنها به شدت سفت و خشک میشود، همچنین دکتر جیمز لیائو، متخصص مغز و اعصاب در کلینیک کلیولند که این یافته ها را بررسی کرد، گفت: فعالیت هسته ساب تالاموس یک هدف کلیدی درمان در بیماری پارکینسون است و بخشی از عقده های پایه در مغز است که شبکه ای از ساختارهای مغزی را شامل میشود و چندین جنبه از سیستم حرکتی بدن را کنترل می کند.

برای پیدا کردن علت فیزیولوژیکی بیماری پارکینسون میتوان به یک منطقه ساب تالاموس در مغز اشاره کرد که برای کنترل ارتباط ذهن با سیستم کنترل حرکتی بدن بسیار مهم است و کاهش هماهنگی حرکتی در آن ناحیه از مغز یکی از علائم اصلی اختلال پارکینسون است. این اولین مطالعه ای است که به طور قانع کننده ای نشان می دهد که عقده های قاعده ای یا عقده های پایه در مغز، قدرت حرکات پا را کنترل می کنند، در واقع ساب تالاموس که در تنظیم حرکت نقش دارد و یکی از اجزای عقده های قاعده ای است و سایر اجزای عقده های قاعده ای شامل پوسته، هسته دم دار و هسته بوتامن، جسم سیاه و پالیدم هستند که همگی در کنترل حرکت و تنظیم نحوه نشستن و ایستادن ما مؤثر هستند.

یک تیم تحقیقاتی با استفاده از یک صندلی روباتیک مجهز به حسگرها، فعالیت عضلات پا در بیماران پارکینسون را با هسته ساب تالاموس ، مرتبط دانسته اند. در این صندلی رباتیک، فرد مبتلا به بیماری پارکینسون می تواند به طور داوطلبانه پای خود را از زانو دراز کند یا به کمک صندلی رباتیک می تواند این کار را انجام دهد.

اهمیت این مطالعه در این است که اختلال پارکینسون، عملکرد عقده های پایه را به نقص راه رفتن در این بیماری مرتبط می کند همچنین حجم مغز و به ویژه ماده خاکستری بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون تقریباً دو برابر سریعتر از افراد سالم کاهش پیدا میکند و تحت تاثیر این کاهش حجم، لوب های گیجگاهی و پس سری مغز نیز کوچکتر میشوند. محققان 18 بیمار مبتلا به پارکینسون را که مشکلاتی مانند نوسانات شدید حرکتی و عدم توانایی در راه رفتن و نداشتن تعادل در حرکت داشتند، انتخاب کردند. به هر بیمار الکترودهایی وصل شد که می توانست توسط سیگنال های الکتریکی فعالیت هسته ساب تالاموس مغز را ردیابی کند. تکانه های عصبی دریافت شده ناشی از هسته ساب تالاموس در زمان حرکت بیماران با صندلی رباتیک و بعداً هنگام ایستادن و راه رفتن، مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین طی تحقیقات دیگر مشخص شده است که نوشیدن روزی یک فنجان قهوه می تواند از ابتلا به پارکینسون جلوگیری کند و نقش مؤثری در حفاظت از سلول های عصبی دارد اما باید به میزان کافئین دریافت شده از هر فنجان قهوه توجه شود.

جمع بندی:

براساس گفته های ادواردو مارتین موراد، محقق ارشد، در دانشگاه لوزان در سوئیس، نتایج این گونه تحقیقات به کشف تغییرات واضح در فعالیت مغز مرتبط با حرکات پا در موقعیت هایی مانند راه رفتن و نقص در آن مانند راه رفتن یخ زده یا انجماد عضلات پا ، چرخش و اجتناب از بالا رفتن از پله در بیماران مبتلا به پارکینسون کمک کرده است و درک فعالیت شبکه های مغزی زیربنایی که در راه رفتن بیماران مبتلا به پارکینسون مؤثر هستند، برای توسعه درمان های آن در آینده مهم خواهد بود.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (1)
ترتیب
لیلا ناصری کد: 46877

جالب بود جدید

پاسخ
1401/07/16
ans_result_46877
دلار: 63,215تومانبیت کوین: 62,382 دلار
632150
fa