بیاموزید که چگونه پول خود را مدیریت و پس انداز کنید

نویسنده: محسن صفری
1399/08/20   10:32
هیچ کس با مهارت مدیریت پول متولد نمی شود بلکه مهارت مدیریت پول را باید آموخت اگر افراد خوب اصول مدیریت پول را بیاموزند هرچند درآمد بیشتری کسب نکنند اما قادر خواهند بود از پولی که در اختیار دارند هوشمندانه استفاده کنند.
بیاموزید که چگونه پول خود را مدیریت و پس انداز کنید

برای داشتن زندگی راحت تر و آینده بهتر باید پول خود را به طور موثری مدیریت کرد. واقع مطلب اینکه شخصی که امور مالی خود را با مسئولیت پذیری مدیریت می کند به یقین آرامش خاطر بیشتری در زندگی خواهد داشت.


مدیریت صحیح پول شامل فرمول جادویی برای یافتن پول بیشتر نیست بلکه به معنای به حداکثر رساندن کارایی پول شما است.

اساس مدیریت صحیح پول بودجه است با این حال برای بسیاری از افراد کلمه «بودجه» احساس ترس یا ناامیدی را ایجاد می کند. بودجه شما برنامه شما برای پول شماست. براساس انتخاب های شما و اولویت هایی است که تعیین می کنید.

در ادامه این مقاله به استراتژی های هفت گانه مدیریت پول می پردازیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.


گام اول: تعیین هدف

قبل از شروع به مدیریت پول خود باید آنچه را که برای شما مهم است، شناسایی کنید. سپس تصمیم بگیرد با پول خود چه کار کنید. آنچه برای شما مهم است را بنویسید و از لیست خود برای تعیین اهداف پول خود استفاده کنید.

این اهداف می تواند کوتاه مدت مثل پرداخت بدهی یا خرید وسیله جدید، میان مدت مثل سفر یا پس انداز پیش پرداخت برای خرید اتومبیل جدید و اهداف بلند مدت مثل پس انداز برای خرج تحصیل و دانشگاه فرزندان، پس انداز برای خرید خانه یا بازسازی خانه فعلی، بازنشستگی و غیره باشد.

شما اهداف تعیین می کنید، شما این قدرت را دارید که آنچه برای شما مهم است را انتخاب کنید و اهداف خود را بر این اساس طراحی کنید. مشکلات مالی اکثر مردم به این دلیل رخ می دهد که آنها به طور واضح نمی دانند که می خواهند با پول خود چه کار کنند و بنابراین پول را به طور تصادفی خرج می کنند.

اهداف واضح، اهدافی هستند که شما هدف قرار داده اید و به شما در برنامه ریزی برای مدیریت هرچه بهتر پول کمک می کند.

هنگام تعیین اهداف مالی به این فکر کنید که چه مقدار و برای چه مدت پس انداز می کنید. سپس به این فکر کنید که چگونه این پس انداز را به دست خواهید آورد. برای اکثر افراد این بدان معنی است که طبق برنامه پرداختی آنها، هر ماه مقدار مشخصی پول کنار بگذارند. این مبلغ ماهانه تفاوت بین داشتن فقط یک آرزو یا تحقق بخشیدن به خواسته شماست.

در تعیین اهداف خود واقع بین باشید همیشه می توانید پس انداز خود را افزایش دهید اما برای دستیابی به موفقیت با برنامه ریزی کار خود را شروع کنید!

برای نوشتن اهداف مالی خود کمی وقت بگذارید. یک قلم و کاغذ در دست بگیرید و اهداف مورد نظر خود را یادداشت یا در رایانه، تبلت، لب تاپ و غیره این موارد را تایپ کنید.


گام دوم: شناسایی درآمد و هزینه ها

وقتی اهداف خود را برای مدیریت پول خود تعیین کردید، وقت آن است که بررسی کنید که این پول از کجا می آید و به کجا می رود.

برای اینکه کاملا مطمئن شوید پول خانواده شما به کجا می رود همه هزینه ها را برای دو یا سه ماه ثبت کنید.


گام سوم: نیازها را از خواسته ها جدا کنید

هنگامی که افراد هزینه های خود را ثبت و پیگیری می کنند متوجه می شوند که مقداری از پول آنها برای چیزهایی که واقعا نیازی به آنها ندارند، استفاده می شود.

کلید مدیریت خوب پول جدا کردن نیازها از خواسته ها است. اگر مطمئن نیستید که چیزی مورد نیاز است یا مورد نیاز نیست برای مدتی بدون آن کار را انجام دهید. اگر بعد از آن زمان واقعا نمی توانید بدون آن زندگی کنید ممکن است یک نیاز باشد. با این حال حتی موارد ضروری مانند سرپناه یا حمل و نقل نیاز به محاسبه در مقابل نیاز دارند به عنوان مثال شما ممکن است تمام روش های ممکن حمل و نقل را برای رسیدن به محل کار خود ارزیابی کرده و تشخیص داده باشید که نیاز به خرید ماشین دارید. خوب، اما اینکه کدام اتومبیل را خریداری می کنید انتخاب دیگری است که انجام می دهید.

آیا اتومبیل گران تری را که می خواهید خریداری می کنید یا وسیله نقلیه ارزان قیمت و مقرون به صرفه تری که نیاز شما را برآورده می کند؟ تقریبا هرچیزی که بخرید شامل نیاز در مقابل نیاز به تصمیم گیری می شود و در نهایت نحوه انجام این انتخاب ها تعیین می کند که آیا به اهداف خود می رسید یا نه.


گام چهارم: بودجه خود را طراحی کنید

بسیاری از مردم کلمه «بودجه» را دوست ندارند زیرا فکر می کنند این به معنای محدودیت، محرومیت و کمبود پول برای صرف چیزهای سرگرم کننده است. اینطور نیست بودجه شما برنامه هزینه شماست به عبارتی به شما این امکان را می دهد که در حد توان خود زندگی کنید، از فشارهای مالی جلوگیری کرده و به شما آزادی انتخاب با آنچه را که دارید، می دهد. از همه مهمتر بودجه به شما امکان می دهد راه خود را برای رسیدن به اهداف خود ترسیم کنید.

قبل از ادامه کار باید اطمینان حاصل کنید که هزینه های شما بیش از درآمد شما نیست. اینجا جایی است که شما باید بر اساس آنچه که هنگام پیگیری هزینه های خود آموخته اید و نیازهای خود را از خواسته های خود جدا کرده اید، انتخاب کنید. هزینه ها شامل همه چیزهایی که پول خود را صرف آن می کنید نه فقط صورتحساب ها برای مثال پولی که برای تعطیلات سال آینده به حساب پس انداز خود واریز می کنید نیز هزینه دارد.

کل هزینه شما نمی تواند بیشتر از درآمد کل شما باشد. همچنین از خود بپرسید آیا این بودجه به من اجازه می دهد تا به اهداف خود برسم؟ این ممکن است به این معنی باشد که شما قادر نیستید به اندازه گذشته در یک قسمت از بودجه خود هزینه کنید. پول شما می تواند در جای دیگری در بودجه شما مورد نیاز باشد. اگر مازاد دارید باید انتخاب کنید که با پول اضافی چه کاری انجام دهید و ممکن است بخواهید فعلا آن را به پس انداز خود اضافه کنید.


از خود در برابر بلایای مالی محافظت کنید|پس انداز اضطراری

اگر مشکل مالی دارید پس انداز ممکن است دورترین چیز از ذهن شما باشد با این حال حتی در این مدت بسیار مهم است که قصد داشته باشید برای چیزهای غیر منتظره پول داشته باشید. کنار گذاشتن پول برای پس انداز تفاوت بین داشتن بودجه ای است که موثر باشد و بودجه ای که موثر نیست این نه تنها از شما در برابر فاجعه های مالی محافظت می کند بلکه به شما در رسیدن به اهداف مالی نیز کمک خواهد کرد.


پس انداز اضطراری هزینه های اساسی زندگی شما را در صورت تغییر در درآمد شما پوشش می دهد به عنوان مثال در صورت از دست دادن شغل به طور معمول سه ماه طول می کشد تا دو باره با یک منبع درآمد جدید به مسیر زندگی خود برگردید. در این مدت شما هنوز هم برای اجاره، مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری به پول نیاز دارید. در چنین مواقعی پس انداز اضطراری به کمک شما خواهد آمد پس از حساب پس انداز اضطراری غافل نشوید و از همین حال به فکر آن باشید.


علاوه بر پس انداز اضطراری، داشتن پس انداز کلی نیز ضروری است که می توانید برای تامین اهداف مالی و اطمینان از آینده مالی مناسب خود استفاده کنید. این پس انداز برای هزینه های فصلی است که در بودجه خود مشخص کرده اید و همچنین برای اهداف شماست.


چقدر باید پس انداز کنید؟

هیچ فرمول ثابتی وجود ندارد که به شما بگوید هر ماه باید چه مقدار پول را پس انداز کنید. این به سطح درآمد، بار بدهی، مرحله زندگی، اگر شاغل، بیکار یا بازنشسته هستید و همچنین اهداف مالی بستگی دارد.


در ابتدا ممکن است کنار گذاشتن پس انداز برای شما مشکل باشد به خصوص اگر بدهی معوقه ای برای پرداخت دارید یا عادت به پس انداز ندارید.

پس شروع به پس انداز کردن بسیارمهم است از اینرو در ابتدا از هر پرداختی مبلغ کمی پس انداز کنید و به مرور می توانید این مبلغ را افزایش دهید.


مرحله پنجم: برنامه خود را عملی کنید

شما اهدافی را تعیین کرده اید، درآمد و هزینه های خود را مشخص کرده اید، میزان پس انداز هزینه های فصلی را تعیین کرده اید و بر اساس نیازها و خواسته ها انتخاب کرده اید. اکنون وقت آن است که برنامه خود را عملی کنید!


برای مطابقت با الگوی هزینه های خود و برنامه درآمد خود از یک برنامه «چک پرداخت» استفاده کنید. اگر هر دو هفته به شما حقوق می دهند پس هزینه های خود را با یک برنامه دو هفته ای تنظیم کنید. اگر ماهانه باشد یک برنامه ماهانه نیز داشته باشید.


نکته:

به دنبال روش های کوچک برای کاهش هزینه ها در تمام زمینه ها باشید. غذا خوردن در خانه، قبض های آب و برق و هزینه های شخصی همه و همه مواردی که شما برای مراقبت دقیق از آنها نیاز دارید.


درآمد نامنظم

همه با یک فیش حقوقی ثابت کار ثابت ندارند. شما ممکن است کار فصلی داشته باشید، خود اشتغالی داشته باشید و یا اینکه در حال کار هستید. در این موارد نمی توانید حساب کنید که پول به طور منظم وارد می شود. این بدان معنا نیست که شما نمی توانید بودجه ای ایجاد کنید اما به این معنی است که شما باید با جزئیات بیشتری برنامه ریزی کنید.


اگر چند سال درآمد نامنظم داشته باشید یک راهکار این است که حداقل درآمد خالص سالانه را حداقل سه سال محاسبه و بر 12 تقسیم کنید و از آن مبلغ برای ساخت بودجه فعلی خود استفاده کنید. اگر این مقدار برای تامین هزینه های شما کافی نیست باید در نظر بگیرید که چگونه می توانید درآمد خود را افزایش دهید یا هزینه های خود را کاهش دهید تا تراز بودجه خود را ایجاد کنید.


راه دیگر برای ایجاد بودجه در صورت داشتن درآمد نامنظم «راه اندازی حساب نگهداری» است. تمام درآمد شما به حساب نگهداری واریز می شود. شما براساس آنچه شناسایی کرده اید و توانایی پرداخت شما را دارد ماهیانه مبلغی را به خود پرداخت می کنید. در طول ماه های درآمد بالاتر حساب نگهداری مانده بالاتری خواهد داشت و در طول ماه های درآمد کمتر مانده حساب نگهداری کاهش می یابد. با این حال مبلغی که به خودتان پرداخت می کنید از ماهی به ماه دیگر متفاوت است.


راه سوم برای مقابله با درآمد نامنظم «داشتن دو بودجه» یکی برای ماه های با درآمد بهتر و دیگری برای ماه های با درآمد کمتر است.

مرحله ششم: مدیریت هزینه های فصلی

اکنون که بودجه عملیاتی ایجاد کرده اید و چک های پرداختی خود را برنامه ریزی کرده اید، آخرین مرحله اینکه پول پس انداز خود را برنامه ریزی کنید تا بتوانید هزینه های فصلی خود را ردیابی و مدیریت کنید.


برنامه ریزی برای نحوه هزینه پول پس انداز شده خود به شما این امکان را می دهد تا در صورت نیاز، پول مورد نیاز خود را داشته باشید در ضمن هم از استرس بدهی جلوگیری می کند و هم به شما آزادی انتخاب بهتر و بیشتری می دهد.

مرحله 7: نگاه به جلو

هر برنامه خوبی باید شامل نظارت، بررسی دوره ای و ارزیابی مجدد گاه به گاه باشد.

هنگامی که برای اولین بار برنامه هزینه خود را ایجاد می کنید، برای اطمینان از اینکه این برنامه بر اساس اطلاعات واقع بینانه است به زمان بیشتری برای نظارت بر آن نیاز خواهید داشت.


کلام اخر اینکه برای سال اول شما باید ماهانه برنامه خود را مرور کنید. در طول سال دوم می توانید هر سه تا چهارماه یک بار آن را بررسی کنید. پس از آن باید سالانه آن را مرور کنید با این حال اگر در زندگی مالی شما تغییرات عمده ای ایجاد شود باید برنامه خود را دوباره ارزیابی کنید و احتمالا آن را تغییر دهید.


زندگی اتفاق می افتد به خود اجازه دهید تغییراتی را انجام دهید که به نفع خود و خانواده شما باشد. داشتن یک برنامه با پایه ای محکم به شما این امکان را می دهد تا به جای بدهی و عقبگرد به سمت جلو حرکت کنید.


موفق باشید!

منبع: سایت MyMoneyCoach.ca

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 59,664تومانبیت کوین: 60,584 دلار
596640
fa