بهترین گیاهان برای کاشت در خانه

نویسنده: سارن سارن
1399/07/25   13:07
به مقاله ی ما در باره راهنمای کاشت گیاهان در داخل منزل، خوش آمدید! همراه ما باشید تا شما را با کاشت، پرورش و برداشت پنج سبزی فوق‌العاده که می‌توان در آشپزی نیز استفاده شود، آشنا کنیم.
بهترین گیاهان برای کاشت در خانه

سبزی های باغچه (Herb gardens) را، اغلب باغچه ی آشپزخانه یا باغچه مخصوص سبزیکاری (kitchen gardens) می نامیم. زیرا یکی از بهترین و مناسب ترین مکان ها برای پرورش این سبزی ها، درست در آشپزخانه شما است؛ زیرا امکان مراقبت از آنها در داخل خانه، در هر فصل یا آب و هوایی امکان پذیر است. استفاده از سبزی های خشک شده نیز بسیار رایج است، اما بسیاری از آشپزها ترجیح می دهند سبزی ها را، خود به طور طبیعی پرورش دهند، تا بتوانند در هر لحظه، سبزی های تازه را برداشت و استفاده نمایند. برای داشتن گیاهان تازه، به فضای خیلی زیادی نیاز ندارد!

شروع کار بسیار آسان است. گلدان های خود را با خاک گلدان پر کنید. پیشنهاد ما این است که از دو قسمت مخلوط گلدان، و یک قسمت ماسه درشت، برای پرورش سبزی های خود استفاده کنید. می توانید از هر نوع گلدانی استفاده کرد، از جمله گلدان ، ظروف و یا گلدان های پلاستیکی. فقط مطمئن شوید گلدانی را که انتخاب کرده اید، برای گیاه به اندازه کافی بزرگ باشد، و در انتهای آن، سوراخ های زهکشی وجود داشته باشد.

سپس ، بذرهای خود را، چند ساعت قبل از کاشت در آب خیس کنید. بذرها را در عمقی به اندازه ی تقریباً سه برابر قطر بذرها، در خاک بکارید و سپس، گلدان را در قسمت جنوبی یا غربی خانه با پنجره های زیاد قرار دهید تا گیاه از نور خورشید کافی برخوردار باشد. هنگامی که سطح بالای خاک را لمس کردید و خشک بود، زمان آبیاری گیاهان شما فرا رسیده. بعد از چند هفته آبیاری دقیق و منظم و تابش نور خورشید ، سبزی های شما آماده برداشت خواهند شد. سبزی ها هنگام ظهور اولین جوانه ها، آماده برداشت هستند، اما بهترین زمان، قبل از باز شدن کامل گل ها است. دلیل این امر، آنست که برگ سبزی ها، بیشترین و بهترین طعم را در این زمان دارند و خوردنی بسیار خوشمزه ای برای شما خواهند بود. هنگامی که گیاه را برداشت می کنید ، دقت کنید که محل برش، بیش از حد به ریشه نزدیک نباشد.


سبزی ها، در مدت زمان طولانی ای، به طور مداوم رشد می کند و بدین ترتیب، هر زمان که نیاز داشته باشید، سبزی های تازه ای خواهید داشت. بنابراین از هر شاخه، فقط یک زوج برگ، یا نهایت یک ساقه جدا کنید. هرچه بیشتر جدا کنید، سبزی شما سریعتر رشد می کند و سبزی های بیشتری خواهید داشت.


نکته: سعی کنید سبزی های خود را، در صورت امکان ، صبح ها یا عصرها برداشت کنید. جدا کردن قسمت هایی از سبزی که در برابر آفتاب آسیب پذیر است، موجب می شود روغنِ عطر و طعم دهنده به سبزی ، خشک شود.

نکته: با استفاده از یک قیچی یا چاقوی تیز ، شاخه ها را از گیاه جدا کنید ، فاصله آن از ریشه تقریباً چهار تا شش اینچ باشد.


پنج گیاه زیر، بخاطر داشتن عطر و طعم بی نظیر و سهولت رشد و پرکاربرد بودن شان، از سبزی های مورد علاقه بسیاری از مردم، برای کاشت و پرورش در محیط داخلی خانه است:

1.آویشن: در فضای باز ، آویشن گیاهی نیمه سبز و بسیار زیبا است و مناسب برای کاشت در زیر گیاهان و سبزی های بزرگتر است. اگر میخواهید این گیاه را خارج از خانه پرورش دهید ، بذر را در اوایل بهار یا پاییز بپاشید ، و یا جوانه ی گیاه را در فصل بهار بکارید. آویش، طعمی عالی و برگ هایی لطیف دارد. می توانید ساقه های آن را به اندازه ی مورد نیازتان، ببرید. آویشن، از انعطاف پذیرترین و پرکاربردترین گیاهان برای پخت و پز است و استفاده از آن در تهیه چای ، ژله ، چاشنی ، گوشت و به همراه سبزیجات دیگر، عالی است. اگر کاشت انواع دیگر آویشن ها، مثلا آویشن لیمویی (Lemon Thyme) را امتحان کردید، می توانید از برگ های آن، برای طعم دادن به ماهی نیز استفاده نمایید.

2.پیاز کوهی/پیازچه برگی/پیازچه (Chives): پیازچه را می توان در تمام طول فصل رشد ، برداشت کرد، بدون اینکه منتظر ظهور شکوفه ها باشید. رشد آنها بسیار آسان است، می توان بذر این گیاه را کاشت، و یا از باغبان های دیگر، پیوند گرفت. پرورش و نگهداری از آنها نیز بسیار آسان است، تنها مراقب گرم شدن هوای بیش از حد باشید. پیازچه، عطر و طعمی ملایم و پیازمانند دارد. اگر آن را تفت دهید، و یا همراه با پنیر خامه ای و یا کره سرو کنید، و یا در سوپ بریزید، بی نظیر می شود. همچنین طعم آن روی سیب زمینی پخته شده، شگفت انگیز است. نکته: حتی گلهای کوچک بنفش پیازچه هم خوراکی هستند! چندتا گل را جداکرده و له کنید و به عنوان یک طعم دهنده ی بی نظیر در سوپ سیب زمینی یا سالاد استفاده نمایید.

3. نعناع: نعناع یکی از آسان ترین گیاه ها برای پرورش دادن است، که این مقاله، بدون اشاره به این گیاه پُرسود، ناقص خواهد بود. پرورش آن در فضای بیرون خانه نیز بسیار آسان است ، این گیاه در باغچه در فضای باز، در مناطق نیمه سایه به صورت افقی رشد کرده و روی سطح زمین پخش می شود. پرورش آن در گلدان نیز یکی از روش های نگهداری از نعنا می باشد. نعنا را می توان به انواع دسرها ، عرقیجات ، چای های خانگی و ژله ها، اضافه کرد. درست کردن ژله آلو و نعناع را حتما امتحان کنید. می توانید در تابستان، چای ترش (sun tea) را توسط چند شاخه نعناع طعم دار کنید، تا از عطر و طعم طبیعی و ملایم آن، لذت ببرید.

4. مریم گلی (Sage): مریم گلیِ گیاهی علفی و بسیار مقاوم است و نیازی به آبیاری مداوم و زیاد ندارد و نگران فراموش کردن آب دادن به آن، برای یک یا دو روز، نباشید. مریم گلی در انواع رنگ ها و فرم های متنوع موجود است، که آن را به یک گیاه جذاب در باغچه و فضای باز شما، تبدیل می کند. مریم گلی، عطر و طعمی خاکی و غنی دارد، که چیدن آن، این عطر و طعم را در هوا پراکنده می کند. استفاده از این گیاه برای تهیه چاشنی و همراه با مرغ، بسیار مناسب است. همه ی ما، عطر و طعم بی نظیر آن را در زمستان، همراه با یک ظرف بزرگ مرغ و کوفته، به عنوان یک وعده غذایی گرم و خوشمزه، بسیار دوست داریم. نکته: اگر در یک زمان، بیش از یک چهارم برگ گیاه را برداشت کنید ، ممکن است گیاه خشک شود. بنابراین مراقب تعداد برداشت خود باشید و به گیاه اجازه ی رشد دهید.

5. ریحان: همه ی ما عاشق ریحان هستیم! این گیاه جذاب مانند مریم گلی، انواع و رنگ های مختلفی دارد. ریحان یک ترکیب کلاسیک در بسیاری از غذاهای ایتالیایی است ، و آن را به سس های اسپاگتی یا لازانیا اضافه می کنند. همچنین یکی از ترکیبات اصلی موجود در پستو خانگی است.

نکته: اگر شکوفه های ریحان را جدا نکنید ، گل های زیبایی همراه گیاه خود خواهید داشت، اما جدا کردن گلها، عطر و طعم برگ ها را افزایش خواهد داد.


نمونه های ذکر شده در این مقاله، جزو بهترین گیاهانی است که برای رشد در محیط داخلی خانه بسیار مناسب بوده و مورد علاقه ی بسیاری از مردم است، اما بسیاری از انواع گیاهان دیگر نیز وجود دارند که می توان کاشت آنها را نیز در خانه امتحان کرد. چه این گیاهان را در فضای داخلی خانه، و چه در فضای باز پرورش دهید ، به باغچه ی شما بافت و رنگ، و به غذای مورد علاقه شما، عطر و طعم تازه و بی نظیری خواهد بخشید.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 59,400تومانبیت کوین: 56,360 دلار
594000
fa