راهکارهای جلوگیری از گرمازدگی

1400/03/06   12:05
گرمازدگی یکی از شایع ترین پدیده های ناشی از افزایش دمای هوا می باشد که با قرار گرفتن یک فرد در معرض نور مستقیم خورشید باعث می شود دمای بدن فرد از حالت عادی فراتر رفته و آسیب هایی به وی وارد کند.
راهکارهای جلوگیری از گرمازدگی

گرمازدگی باعث آسیب هایی همچون غش وسردرد ناشی از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید، حالت تهوع و احساس خستگی در عضلات می شود. محققان بر این باور هستند که برای جلوگیری از گرمازدگی باید از روش هایی همچون نوشیدن آب، استفاده از رژیم های غذایی مناسب، بهره مندی از نوشیدنی های حاوی الکترولیک، استفاده از لباس های با الیاف مناسب و مخصوص فصل گرما، امتناع از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید و همچنین تهویه ی مناسب محیط استفاده کرد.

فرد گرمازده با بالا رفتن غیرطبیعی دمای بدن، دچار تنفس سریع و کم عمق شده که ممکن است ضربان قلب را ضعیف و قوی کند. همین موضوع باعث قرمز شدن پوست و احساس سرگیجه و بی وزنی در فرد می شود. در ادامه فرد با گرفتگی و ضعف عضلانی همراه شده و این امر باعث ایجاد حالت تهوع در فرد گرمازده می شود.

آسیب های ناشی از گرمازدگی را متناسب با میزان شدت آن می توان تقسیم بندی نمود. در زمانی که فرد دچار گرما زدگی خفیف می شود، بدن به شدت عرق کرده و باعث کاهش میزان حجم خون در فرد می شود. اما در حالتی که فرد دچار گرمازدگی شدید می شود خطر بیشتری او را تهدید کرده و در برخی موارد منجر به مرگ هم خواهد شد. در این حالت دمای بدن فرد از 40 درجه فراتر رفته و اکثر ارگان های بدن در معرض آسیب های بافتی قرار می گیرند. در این حالت فرد گرمازده باید به سرعت تحت مراقبت های پزشکی و اورژانسی قرار گرفته تا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تشنج، رفتن به حالت کما و یا حتی مرگ روی وی صورت پذیرد.

اقدامات اولیه برای مراقبت از فرد گرمازده :

1- انتقال فرد به مکانی خنک و دارای سایه

2- جدا کردن لباس های تنگ از فرد که باعث عدم خون رسانی مناسب به بدن وی می شود.

3- کمپرس کردن آب روی قفسه ی سینه، کشاله های ران و زیر بغل فرد

4- استفاده از تقویت کننده ها برای بازگشت قوای جسمانی فرد و برگرداندن وی به حالت نرمال

اقدامات اولیه برای مراقبت از کودکان گرمازده :

1- انتقال کودک به مکانی خنک و دارای سایه

2- تشویق کودک به آشامیدن آب

3- خلوت کردن مکان استراحت کودک و پوشاندن لباس های خنک مناسب

4- حمام دادن کودک با آب خنک

5- تحت نظر پزشک بودن کودک برای جلوگیری از تشدید حالات جسمی

به گفته ی محققان گرمازدگی یکی از شایع ترین و خطرناک ترین پدیده های ناشی از بالا رفتن دمای هواست که می تواند آسیب های بسیاری به بدن انسان وارد کند و حتی منجر به مرگ شود. وقتی فرد دچار گرمازدگی می شود، دسترسی سیستم کنترلی بدن برای خنک نگه داشتن سایر اعضا از بین می رود و باعث بروز عوامل ناشی از آن می شود که گاه جبران ناپذیر خواهد بود. طبق توصیه پزشکان برای جلوگیری از گرمازدگی بخصوص در روزهای گرم سال، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا حد امکان خودداری کرده و با استفاده از رژیم های غذایی مناسب و همچنین نوشیدن آب کافی از سلامتی خود و عزیزانتان مراقبت کنید.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
681520
fa