میزان درآمد فروشگاه های اینترنتی

نویسنده: آرش علیپور
1399/01/04   15:23
در این مقاله سعی شده است به راه‌کارهای افزایش درآمد فروشگاه اینترنتی اشاره شود. طبق این راه کارها شما به راحتی می‌توانید با رعایت تمام قوانین گفته شده و پیمودن مسیر صحیح، درآمد فروشگاه خود را افزایش داده و سود بیشتری داشته باشید.
میزان درآمد فروشگاه های اینترنتی

درآمد فروشگاه اینترنتی چقدر است؟

آیا شده تا کنون در مورد درآمد ماهیانه فروشگاه های اینترنتی بزرگ فکر کرده باشید؟ نه تنها در فروشگاه اینترنتی بلکه در تمام کسب و کارها بررسی میزان درآمد از اهمیت بالایی برخوردار است و موجب بدست آورد آماری جامع و کامل از میزان فروش و درآمد می شود. در فروشگاه اینترنتی، میزان فروش و درآمد، بستگی به استراژی فروش و تلاش مدیر فروشگاه است. اما قبل از راه اندازی فروشگاه اینترنتی حتما باید سایر فروشگاه های بزرگ از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار گیرند تا پس از احداث فروشگاه، در آینده دچار مشکل نشوند.



1- چرا فروشگاه اینترنتی؟

در دنیای دیجیتال امروز فناوری و کسب و کارهای اینترنتی رشد و نمو بسیاری کرده است. حتی افرادی که در حوزه فناوری و کسب و کارهای دیجیتال فعالیت ندارند نیز این تغییرات را حس کرده و در مورد درآمد فروشگاه های اینترنتی بحث می کنند. یک فروشگاه اینترنتی موفق ممکن است در مدت خیلی کمی به درآمد ملیاردی رسیده و به قول معروف پول پارو کند! اما فروشگاه های اینترنتی ناموفق نیز وجود دارد که نه تنها به درآمد خوبی نرسیده اند بلکه شکست نیز خورده اند. تنهاترین علتی که موجب موفقیت یک فروشگاه اینترنتی می شود، اراده و پشتکار قوی است. باید بر این تلاش کنید که فروشگاه اینترنتی خود را مطابق با نیازهای پرفروش روز تطابق دهید و درآمد خود را افزایش دهید.



2- رقابت در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

مهمترین اصل در بین تمام فروشگاه ها، چه اینترنتی چه غیر اینترنتی اصل رقابت است. اما در این میان، رقابت دو فروشگاه اینترنتی با دو فروشگاه واقعی کاملا متفاوت است. در یک فروشگاه واقعی تمام معیارهای زیبایی، کیفیت اجناس، محلی که فروشگاه در آن واقع است، قیمت گذاری ها و ... حائز اهمیت است که طبیعتا تمام این ها هزینه های گزافی را به دوش صاحب فروشگاه خواهد گذاشت.


اما در یک فروشگاه اینترنتی مهمترین معیار رقابت، نحوه بازاریابی و تبلیغات اینترنتی و همچنین تلاش برای افزایش رتبه خود در بین فروشگاه های اینترنتی مرتبط با حوزه خود است. همچنین به سرمایه فراوان برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز نیست. شما فقط با تهیه یک هاست و دامنه مناسب با نام فروشگاه اینترنتی خود، 80 درصد راه را پیموده اید. اما در ادامه شما را با پستی و بلندی های تاسیس و کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی آشنا خواهیم کرد.



3- عوامل موثر بر درآمد فروشگاه اینترنتی چیست؟

علاوه بر تکنیک های بازاریابی و تبلیغات اینترنتی، راه های دیگری برای افزایش درآمد فروشگاه اینترنتی وجود دارد. تکنیک هایی که شما را مجبور به رقابت با سایر فروشگاه های اینترنتی می کند. کاربر نیز باید به فروشگاه شما اعتماد کند و فروشگاه شما را به سایر فروشگاه ها ترجیح دهد. در این قسمت به بررسی عواملی که موجب افزایش و یا حتی کاهش درآمد فروشگاه اینترنتی می شود خواهیم پرداخت.



· UI/UX و تاثیر آن در فروشگاه اینترنتی چیست؟

رابط کاربری یا همان User Interface که به اختصار UI گفته می شود یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در امر جذب کاربر است. شاید باورتان نشود ولی از نظر روانشناسی، واکنش افراد به رنگ ها و طراحی ها و انیمیشن های جذاب یک وبسایت، او را در آن سایت ماندگار می کند. رابط کاربری یک فروشگاه اینترنتی باید به گونه ای طراحی شود که کاربر با سایت تعامل داشته باشد. به گونه ای احساس راحتی کند. پس باید او را به سیستم علاقه مند کنیم. درضمن رابط کاربری باید به گونه ای طراحی شود که کاربر را گیج نکند. یعنی کاربر به جذاب بودن محتوا و دسترسی آسان به قسمت های مختلف سایت پی ببرد.



· ویژگی های هاست فروشگاه اینترنتی را نام ببرید

یک هاست خوب فروشگاهی باید فضا و پهنای باند خوبی داشته باشد. همچنین باید منابع سروری که هاست سایت بر روی آن قرار می گیرد مشخص باشد. از مهمترین ویژگی هایی که در هاست فروشگاه اینترنتی حائز اهمیت است، بک آپ گیری منظم از اطلاعات است. زیرا ممکن است بنابه وجود خطرات احتمالی اطلاعات سایت مورد حمله قرار بگیرد. در ضمن، سرعت هاست شما نیز از مسائلی است که بر روی کیفیت فروشگاه اینترنتی شما تاثیر خواهد گذاشت.




· روش های جلب اعتماد مشتری

یکی از تکنیک هایی که موجب افزایش فروش چه در فروشگاه اینترنتی و چه در فروشگاه واقعی، جلب اعتماد مشتری است. این تکنیک نه تنها موجب افزایش فروش و مشتریان می شود بلکه موجب ماندگاری آن ها و ترجیح دادن فروشگاه اینترنتی شما به سایر فروشگاه ها می شود.



در تکنیک جلب اعتماد مشتری، از جملاتی مانند:


- با خرید دو محصول، سومی را رایگان دریافت کنید


- تخفیف ویژه در خریدهای بالای 50 هزارتومان


- ارسال رایگان به تمام نقاط کشور


و جملاتی امثال این ها استفاده می شود تا مشتری را ترغیب به خرید یا حتی اعتماد دائمی به فروشگاه می کند. همچنین مسائلی مانند ارتباط خوب با مشتری و پاسخگو بودن به تمام سوالات آنان از راه های جلب اعتماد مشتری است.



· تمرکز بر جزئیات لازم در فروشگاه اینترنتی

همیشه خلاقیت و استراتژی برای فروش موفقیت آمیز حرف اول را می زند. کافیست فقط با انجام بعضی تغییرات از جمله تغییرات ظاهری، تغییرات در نحوه روند تکمیل خرید، نحوه تبلیغات محصول، تصاویر و ویدیوهای معرفی استفاده شده، امتیازات کاربران پس از خرید و ... موجب ماندگار شدن مشتریان در فروشگاه اینترنتی خود شوید.


· وظایف پشتیبان سایت های فروشگاهی چیست؟

همیشه ارتباط قوی و خوش رویی با مشتریان باعث می شود تا مشتریان، فروشگاه را برای خود بدانند. یعنی اگر نیازی به کالایی داشته باشند که مرتبط با محصول شماست، در اولین فرصت به فروشگاه شما مراجعه خواهند کرد. اما شما نیز لازم است مسائلی را رعایت کنید تا بتوانید مشتری رو جذب فروشگاه خود کنید. یکی از این راه ها پشتیبانی از مشتریان فروشگاه اینترنتی خود است. یعنی به تمام مشکلات و تماس های مشتریان پاسخگو باشید و آن ها را راهنمایی کنید. باید صداقت با مشتری را در اولویت اول خود قرار دهید و به هر نحوی که شده، پاسخگوی مشتریانتان در اولین زمان باشید.



· تولید محتوا و تاثیر آن بر درآمد سایت فروشگاهی

اگر شما یک فروشگاه اینترنتی دارید، بهتر است هر از گاهی در مورد ماهیت محصولات خود محتواهایی تهیه کنید. این محتوا می تواند یک محتوای آموزشی یا اطلاعاتی در مورد نحوه ساخت محصولات و یا هرچیز دیگری که در مورد محصول توضیح می دهد باشد. یعنی به گونه ای در مورد محصول خود به مشتریان آموزش می دهید. این کار را می توانید به دو نوع انجام دهید. در نوع اول می توانید تمام محتواهای خود را در قسمتی مجزا از فروشگاه ارائه دهید. اما در نوع دوم که اکثر فروشگاه های اینترنتی این روش را انتخاب کرده اند، تهیه یک وبلاگ جداگانه برای محتوای آموزشی خود است. همچنین این محتواها سبب می شود تا بسیاری از علامت سوال هایی که در ذهن مشتری ایجاد می شود را از بین ببرد. به گونه ای که این محتواها نقش یک فروشنده را ایفا می کند.



· مجوزهای لازم برای کسب و کار فروشگاهی چیست؟

داشتن مجوزهای لازم برای کسب و کار اینترنتی و احداث یک فروشگاه اینترنتی قدمی است که باید حتما گذاشته شود. زیرا این کار موجب رسمیت بخشیدن به کار شما و در نهایت اعتماد متقابل مشتریان می شود.


مجوزهای لازم برای این کسب و کار، نماد الکترونیکی یا به اصطلاح (ای نماد)، درگاه پرداخت اینترنتی و نماد رسانه ملی است که حتما باید تهیه و اقدام شوند.



· مزایای ارائه دادن تخفیف در فروشگاه اینترنتی چیست؟

در تمام فروشگاه ها و کسب و کارها، تخفیف یک نوع جذب مشتری به حساب می آید. به گونه ای تخفیف دادن به مشتریان سبب معرفی فروشگاه شما به دیگران خواهد شد. در فروشگاه اینترنتی نیز اینگونه است. اگر شما با ارائه تخفیفات ویژه و جشنواره های مختلف به مشتریان، موجب اعتماد آن ها و ترغیب آن ها به خرید مجدد از فروشگاه اینترنتی شما می شود. ارا ئه تخفیف در مناسبت های مختلف و زمان های خاص از جمله تکنیک هایی است که می توان به آن ها اشاره کرد.



· نقش شبکه های اجتماعی و بازاریابی آنلاین

امروزه شبکه های اجتماعی بستری برای تبلیغات رایگان محصولات شده است. تمام فروشگاه های اینترنتی و یا حتی فروشگاه های واقعی می توانند اقدام به راه اندازی کانال برای تبلیغ محصولات خود در شبکه های اجتماعی کنند. ممکن است افرادی نیز با فروشگاه اینترنتی شما آشنایی نداشته باشند اما از طریق شبکه های اجتماعی با آن آشنا می شود.



· نوع محصول و تاثیر آن بر میزان فروش

نوع محصولی که برای فروش در فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کرده اید بسیار مهم است. برای مثال اگر محصولی را انتخاب کنید که در آن شهر کلی تر، در کشور مخاطب چندانی نداشته باشد به احتمال بسیار زیاد شکست خواهید خورد. باید محصولی را انتخاب کنید که نیاز روز است و همه به آن نیاز دارند.



· تاثیر بسته بندی محصول برای موفقیت میزان فروش

بسته بندی با سلقیه و با کیفیت یعنی قائل شدن احترام به مشتریان خود. اگر شما هنگام ارسال محصولات خریداری شده از فروشگاهتان، آن ها را با بسته بندی خاص و زیبا بفرستید، برای مشتری خود احترام قائل شده و در نهایت موجب حفظ آن ها خواهید شد.



· نیچ مارکتینگ چیست؟

یکی از گام های اولیه و اصول مهم پیشرفت یک کسب و کار، بازاریابی است. باید با بررسی قسمت های مختلف بازار به این نتیجه برسید که باید در کدام قسمت بازار سرمایه گذاری کنید. به طور کلی بازاری که تمام قشر یک جامعه را در بر بگیرد مناسب نیست. باید بر روی قشر کوچکی از جامعه سرمایه گذاری کنید و محصولات مرتبط با آن ها را در فروشگاه اینترنتی خود ارائه دهید. یعنی قشر هدف خود را بشناسید مطمئن باشید در این صورت پیشرفت خواهید کرد و درآمد خود را افزایش خواهید داد.



· فروشگاه های اینترنتی ایران و جهان

- دیجی کالا : اولین فروشگاه اینترنتی ایران که پس از مدت ها فعالیت در بین مردم جای پیدا کرد و تبدیل به اولین گزینه رسمی برای خریدهای اینترنتی شد. یکی از اصلی ترین دلایل ماندگاری فروشگاه اینترنتی دیجی کالا، ارائه محصولات باکیفیت است. سایر موارد نظیر پشتیبانی 24 ساعته، امکان بازگشت محصول پس از 7 روز و یا استفاده از گارانتی محصولات که موجب اعتماد هرچه بیشتر مشتریان شده است نیز بر ماندگاری این فروشگاه شده است.



- بامیلو : از فروشگاه های اینترنتی دیگری که در ایران فعالیت دارد و پس از دیجی کالا توانسته است در بین مردم محبوبیت کسب کند، بامیلو است. این فروشگاه با ارائه تخفیفات ویژه و شگفت انگیز، پیشنهادات روزانه تخفیف و حراج جمعه توانسته رتبه برتری در بین چند فروشگاه اینترنتی ایرانی پیدا کند. از مشکلاتی که این فروشگاه دارد، قالب عجیب آن است که مشتریان هنگام ورود به سایت سردرگم می شوند. حتی اگر محصولی در انبار فروشگاه وجود نداشته باشد، برخلاف دیجی کالا که عدم وجود محصول را به مشتری اطلاع رسانی می کند، به طور کلی آن محصول را از صفحه حذف می کند.



- آمازون : این فروشگاه اینترنتی در گذشته فقط و فقط کتاب و سی دی می فروخت. اما امروز تمام بسته های نرم افزاری را به سراسر دنیا ارسال می کند. یکی از محصولات دیگری که این فروشگاه به فروش می رساند کفش و لباس است. آمازون، چهارمین رتبه الکسا را در دنیا برای خود اختصاص داده است.




· سود حاصل از فروشگاه اینترنتی

در بین فروشگاه های ایرانی، فقط از سود ماهانه فروشگاه اینترنتی دیجی کالا اطلاع داریم. دیجی کالا با فروش روزانه 2000 محصول با میانگین قیمت 600 هزارتومان، ماهانه 1,200,000,000 تومان سود می کند.


فروشگاه اینترنتی E-bay با درآمد 16.05 بیلیون دلار و سود خالص 2.86 بیلیون دلار و مجموع دارایی 41.49 بیلیون دلار در رتبه اول در بین فروشگاه های اینترنتی جهان قرار دارد.


و در نهایت فروشگاه اینترنتی Walmart با درآمد 469.162 میلیارد دلار و سود خالص 16.999 میلیارد دلار و مجموع دارایی 203.105 میلیارد دلار در رتبه دوم قرار دارد.


فروشگاه اینترنتی آمازون با درآمد 177.86 میلیارد دلار و سود خالص 3.003 میلیارد دلار و همچنین مجموع دارایی 131.31 میلیارد دلار در رقابت با سایر فروشگاه ها قرار دارد.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: درآمد فروشگاه های اینترنتی
656300
fa