کشف سیاره ای خارج از منظومه شمسی که به احتمال زیاد قابل سکونت است

نویسنده: ولی اله
1398/09/09   09:43
یک گروه تحقیقاتی که روی سیارات خارج از منظومه شمسی در بریتانیا کار می کنند مدعی شده اند که نخستین سیاره قابل سکونت را که دارای آب و هوای مناسب برای زندگی است را کشف کرده اند. این سیاره در فاصله 110 سال نوری از زمین قرار دارد.
کشف سیاره ای خارج از منظومه شمسی که به احتمال زیاد قابل سکونت است

محققان اختر شناس همواره به دنبال آب در سیارات دیگر جو هستند زیرا اولین شرط یافتن حیات، وجود آب در سیارات است.

محققان بر اساس مشاهدات تلسکوپ هابل وجود بخار آب در سیاره ای بنام k2-18b را مشاهده کرده اند. بخار آب در جو سیاراتی مثل مشتری، کیوان، اورانوس و نپتون مشاهده شده بود اما بخار آب کشف شده در سیاره k2-18b که یک سیاره سنگی است بسیار عجیب است. علیرغم وجود بخار آب در سیارات دیگر که ذکر گردید حیات در این سیارات وجود ندارد اما بخار آب کشف شده در سیاره k2-18b دانشمندان را به کشف حیات در آن امیدوارتر ساخته است زیرا این سیاره شبیه زمین است.

یک تیم تحقیقاتی در مونترال که با سرپرستی «بیورن بنکه» بر روی سیاره k2-18b کار می کند اعلام داشته که این سیاره بدلیل قرار گرفتن در کمربند حیات و همچنین وجود آب و هیدروژن به احتمال خیلی زیاد قابل سکونت است. کمربند حیات یا گلدی لاکس منطقه محدودی است که در آن درجه حرارت نه زیاد گرم و نه زیاد سرد است بلکه شرایطی دارد که در آن امکان وجود و ادامه حیات در آن وجود دارد.

محققان می گویند سیاره k2-18b احتمالا دارای ابرهای باران زا است. در سال 2020 تلسکوپ فضایی جیمز وب که به مراتب قدرتمند تر از تلسکوپ هابل است به محققین کمک می کند نگاه دقیق تری به سیاره k2-18b بیاندازند و باران زا بودن ابرهای سطح آن را تایید یا رد کنند.

در حال حاضر این سیاره یکی از بهترین اهداف برای تحقیقات بعدی با تلکسکوپ جیمز وب خواهد بود برای اینکه مشخص شود چقدر آب در جو آن وجود دارد و از همه مهمتر اینکه آیا وجود نیتروژن و متان در آن تایید می شود یا خیر را باید منتظر تحقیقات با این تلکسکوپ قدرتمند باشیم و چنانچه وجود مقدار آب و نیتروژن و متان تایید شود احتمال یافتن حیات در سیاره k2-18b محتمل تر خواهد شد.

کشف سیاره ای خارج از منظومه شمسی که به احتمال زیاد قابل سکونت است
امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (1)
ترتیب
علی اکبر مرادزاده کد: 28904

عالی بود

پاسخ
1398/09/09
ans_result_28904
671750
fa